Afgestudeerd bij Strevon en nu werkzaam als Corporate Recruiter HR: ontmoet Linde
18 oktober 2022 

Afgestudeerd bij Strevon en nu werkzaam als Corporate Recruiter HR: ontmoet Linde

Linde studeerde HRM aan de Christelijke Hogeschool in Ede. Om deze af te ronden, was alleen nog een afstudeeropdracht nodig. Via via kwam ze terecht bij Strevon. Ze vertelt: “Een vriendin van mij volgt Job, één van de oprichters van Strevon, op Instagram. Daar had hij een oproep geplaatst voor een afstudeerstage.’’ We maakten kennis en het gesprek beviel van beide kanten. Wat Linde’s eerste indruk van het bedrijf was? "Heel erg leuk. Het was een heel persoonlijk gesprek, wat voor mij nieuw was. Het ging niet zo zeer op het zakelijke in, maar meer op wie ik ben als persoon. Dat voelde heel vertrouwd waardoor ik me al snel op m’n gemak voelde.” Linde kreeg dus direct mee hoe wij zijn als bedrijf: gericht op mensen.

Linde koos om af te studeren bij Strevon

Strevon is een start-up met een jong team en dit moet bij je passen. Linde zag de match al snel, want zij had al twee jaar een bijbaan als Corporate Recruiter bij een ander detacheringsbureau. “Ook dit was een start-up die pas 1 jaar bestond toen ik er begon. Wat me aanspreekt bij startups, is dat je makkelijk nieuwe dingen opzet. Zo zijn vraagstukken binnen Strevon eerder relevant omdat er nog heel veel dingen opgezet kunnen worden. Een afstudeeronderzoek heeft dan ook sneller impact.”

Linde wist voor ze haar stage begon niet zo goed wat ze moest verwachten. En wat is dan het beste wat je kan doen? Juist, je gaat er open in en laat het op je afkomen. Wel was ze erg benieuwd naar ‘het wereldje’ waar ze terecht zou komen. Want eerlijk is eerlijk, banen in de technische sector worden doorgaans uitgevoerd door mannen. Bij Strevon bleek een gezonde mix van mannen en vrouwen te werken, ieder met een andere achtergrond. ‘’Ik kom zelf uit een mannenwereld, dus ik was benieuwd of dit in de techniek ook zo zou zijn. Verder ging ik er vrij open in en had ik er niet veel verwachtingen van. Ik was vooral benieuwd wat ik van de techniekwereld zou vinden. En die bevalt!’’

Het beviel Linde goed bij Strevon. Maar, een afstudeerstage is natuurlijk gericht op een opdracht en niet zozeer op het meewerken. ‘’In mijn stage ging het echt om het onderzoek. Je merkt al heel snel dat het onderzoek impact heeft en daar haal je veel energie uit.’’ Linde werkte dus voornamelijk aan haar afstudeeropdracht, waarvan de inhoud grote waarde had voor Strevon. Wat ze precies onderzocht? “Ik heb gekeken naar de inefficiëntie en effectiviteit van het takenpakket van een Recruiter. De recruiters van Strevon deden alles en hadden een heel divers takenpakket, waardoor ze niet echt grip hadden op hun eigen agenda. In mijn opdracht heb ik gekeken naar: hoe is het takenpakket nu, hoe doen andere organisaties dat en hoe kunnen wij daarvan leren? En daarin heb ik het takenpakket ook daadwerkelijk veranderd.” Linde heeft dus niet alleen een onderzoek uitgevoerd, ze heeft ook daadwerkelijk haar steentje bijgedragen. En dát is wat wij in afstudeerders zoeken: de bereidheid om pro-actief aan de slag te gaan, na het afronden van je onderzoek. Een start-up is immers de perfecte plek om na je afstuderen in sneltreinvaart een carrière op te bouwen.


Afstudeerders worden natuurlijk begeleid. Je hoeft het niet alleen te doen. Linde vertelt daarover: “Ik ervaarde de begeleiding als heel goed. Een reflectiegesprek kan zo vaak als je zelf wilt. Ik heb om de week een voortgangsgesprek gevoerd met de Recruiters, waarbij ik ze een update gaf. Maar het kan ook iedere week, dat is net waar je zelf behoefte aan hebt.”

We vroegen aan Linde om onze cultuur te omschrijven. “Open, gezellig en informeel. Maar ook wel echt een feedback cultuur, waardoor de sfeer goed is.” Volgens Linde is de sfeer jong, dynamisch en divers. “Ik denk ook echt wel dat je goed kan zien dat mensen zich hier ontwikkelen, omdat er elke dag iets kan veranderen.” Linde vindt het belangrijk dat er vertrouwen is in elkaar en dat er een band kan ontstaan. Ze voegt toe: “Ik zou er niet goed tegen kunnen als je iedere dag naast iemand zit, maar eigenlijk amper iets van diegene weet." Linde zat bij Strevon dus goed op haar plek. Wanneer we haar vragen hoe ze zich tussen alle collega’s voelde, kregen we het antwoord dat je als collega graag hoort. “Fijn en echt mezelf.’’ In het begin keek Linde de kat uit de boom, maar we merken steeds meer dat ze zichzelf durft te zijn. “Ik hoef me niet anders voor te doen dan wie ik ben.” En dat is inderdaad iets wat je bij Strevon niet hoeft te doen. Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen.

Het mag duidelijk zijn dat we bij Strevon werken in een informele setting, en daar horen vrijdagmiddagborrels en teammiddagen bij. Daar vertelt Linde over: “We zijn tijdens mijn stage gaan bowlen met het team en zo hebben we elkaar beter leren kennen.” Klinkt goed, nietwaar? Naast gezellige activiteiten met elkaar, zijn er tijdens een afstudeerstage ook veel leerzame momenten. “Ik heb geleerd om strategischer te denken, wat ik miste in mijn opleiding. Ook heb ik geleerd om mijn mening te durven geven. Als je wat ziet, benoem het. Er heerst binnen Strevon namelijk een directe cultuur. Ik ben zelf nooit heel goed geweest in feedback geven en ontvangen, omdat ik dat spannend vind. Maar dat heb ik hier wel mogen leren.’’ Linde kreeg bij Strevon mee dat het goed is om dingen uit te spreken, zolang het maar een opbouwende manier is. Ze voegt toe: ‘’Ik ben vooral persoonlijk erg veel gegroeid.’’

En dat is prettig bij een start-up. Je hebt allemaal nog veel te leren en om van een bedrijf een groot succes te maken, moet je van elkaar kunnen blijven leren. We zagen in Linde dus een aanwinst voor het bedrijf en waren blij om te horen dat Linde bij ons wilde komen werken als Corporate Recruiter HR. “Ik bel nu naar potentiële kandidaten voor onze eigen vacatures en plan met deze mensen gesprekken in. Dit sluit mooi aan op mijn werkzaamheden tijdens mijn stage.” Tijdens haar stage kreeg Linde het aanbod om Recruiter te worden voor de kandidatenkant, maar dat zag ze niet zitten. Dat sprak ze uit. ‘’Toen kreeg ik een aanbod als Recruiter voor interne vacatures. Dat sluit beter aan op mijn vorige bijbaan en mijn studie. Ik heb HR gestudeerd, dus in deze functie kan ik de dingen die ik heb geleerd terugbrengen in de praktijk” Linde koos bewust voor een baan die helemaal bij haar past. Maar waarom koos ze voor Strevon? In de huidige arbeidsmarkt is de keuze immers reuze. ‘’Het is natuurlijk een start-up. Dat betekent dat er nog heel veel verandert, wat ik juist zo leuk vind. Niet iedere dag is hetzelfde. Ik zie het als je eigen functie waarin je kan ondernemen in een onderneming.’’ Linde vindt het leuk om zelf initiatief te nemen en dingen op te zetten, waarmee ze processen kan veranderen. “Het is leuk om het resultaat te zien van het werk wat je doet”, vult ze aan.

Nu Linde een succesvolle start heeft gemaakt als Corporate Recruiter HR, zijn we natuurlijk benieuwd naar haar toekomstperspectief. Ze zegt: “Ik zou het leuk vinden om een team om me heen te bouwen en Strevon echt te zien uitbreiden. Ik zou dat team dan ook wel leiding willen geven.’’

Linde heeft grote plannen, en die gaan we samen realiseren. Spreekt haar verhaal je aan? Aarzel dan niet om te solliciteren voor een afstudeerstage of een openstaande vacature. Spreken we je snel?

Over de schrijver
Als Recruiter ben ik dagelijks op zoek naar het beste talent voor onze uitdagende vacatures. Van stages, tot uiteenlopende functies op onze marketing, sales en recruitment afdeling. Wordt jij onze nieuwe collega? Neem contact met mij op via: 030-2274217 of mail naar [email protected]
Reactie plaatsen