Afstuderen bij Strevon: stagiair Jasper ging je voor en deelt zijn ervaring

Afstuderen bij Strevon: stagiair Jasper ging je voor en deelt zijn ervaring

Staat afstuderen bij jou binnenkort op de planning? Dan is een afstudeerstage bij Strevon wellicht iets voor jou. Werken bij een start-up met een jong team, hoe klinkt dat? Als de stage van beide kanten bevalt, dan kun je zelfs bij ons blijven werken. Daar wordt iedereen blij van! Om je een beeld te geven van de afstudeerstages bij Strevon, geven we je een kijkje in onze wereld. Onze collega’s komen aan het woord en vandaag is het de beurt aan Jasper.

Ontmoet Jasper 

Jasper studeerde Innovatieve Bedrijfskunde aan de Christelijke Hogeschool in Ede. De reden dat hij voor deze studie koos was de brede oriëntatie. Zo wist Jasper nog niet goed wat hij wilde worden en hoopte daar tijdens zijn studie achter te komen. “Na twee jaar studeren, heb ik binnen de studie gekozen voor het innovatieve pakket. Mijn vader had een eigen marketingcommunicatie bureau, waardoor ik het commerciële aspect dus echt van huis uit heb meegekregen. Het leek me dan ook interessant om daar verder in de duiken” licht Jasper toe. Studeren is één ding, maar afstuderen is een tweede. Hij koos voor een afstudeerstage bij Strevon.

Afstuderen bij een bedrijf met een open cultuur

We vragen Jasper wat voor hem de doorslag gaf om voor Strevon te kiezen. Hij licht toe: ‘’Strevon is een jong bedrijf met een open cultuur, wat mij erg aansprak. Ook klonk de afstudeeropdracht erg goed. Deze was data georiënteerd en dat was precies wat ik zocht. Ik wilde in de praktijk ervaring opdoen met data gestuurd werken.’’ En zo begon hij gemotiveerd aan zijn stage, om met data aan de slag te gaan. Zijn afstudeeropdracht was gericht op het data-driven maken van het detacheringsproces. ‘Eigenlijk betekent dit het inzichtelijk krijgen van de belangrijkste KPI’s. Ik heb in kaart kunnen brengen hoe het Sales team presteert en in welke fase klanten en kandidaten afvallen in het proces en de reden daarvan. Verder heb ik de marketingactiviteiten efficiënter ingericht waardoor we nieuwe klanten sneller kunnen vinden en een monteur eerder kunnen plaatsen.

Jasper vertelt dat hij het leuk vond om aan de slag te gaan met data, maar ook het inzichtelijk maken van problemen en bijbehorende data-driven oplossingen lagen hem goed. En wat hij het allerleukste vond? ‘’Het in kaart brengen van de teamprestaties door middel van data.’’ Waar Jasper dus het meest van genoot, heeft ons ook iets belangrijks gebracht: efficiënter en sneller kunnen werken. Win-win!

De toekomst: wat neem je mee?

Bij een afstudeerstage leer je veel wat je mee kunt nemen in de toekomst. Jasper vertelt: ‘’Ik heb bij Strevon mijn kennis toegepast in de praktijk. Ik heb ervaren dat de praktijk vaak anders werkt dan dat het boek voorschrijft. Je loopt eigenlijk altijd tegen blokkades aan bij implementeren van je adviezen, dat leer je niet vanuit een boek.’’ En dat is ook wat wij bij Strevon geloven. Je leert het meeste door te doen. Door je kennis in de praktijk te brengen.

Jaspers ervaring met Strevon

Wanneer je bedrijven overweegt voor een stage of een baan, dan ben je waarschijnlijk benieuwd naar de ervaring van anderen. Jasper vertelt: ‘’Strevon is een fijne plek om te sparren, jezelf te zijn en vooral om serieus aan de slag te gaan. Het team is positief en jong, en ik voelde me snel geaccepteerd. Dit zorgde voor een positieve sfeer. Ook is de open cultuur erg fijn. Je kan zeggen wat je vindt en het geven van feedback wordt zeer gewaardeerd.’’ Als collega’s zijn we natuurlijk blij om zijn positieve woorden te horen. We stellen hem de vraag wat hij vindt dat toekomstige afstudeerders moeten weten voordat ze bij ons komen afstuderen. Hij antwoordt: ‘’Strevon is een bedrijf waar veel verandert. Dit kan voor je opdracht zowel positief als negatief uitpakken. Positief was voor mij de nieuwe werkwijzen en systemen die werden geïmplementeerd, want die maakten mijn vraagstuk makkelijker. Maar, door de snelle veranderingen kan je vraagstuk plots minder relevant zijn waardoor er een risico is dat je het vraagstuk moet aanscherpen.’’

De betrokkenheid bij het vraagstuk

Afstuderen doe je niet alleen, dat doe je samen met ons. Een afstudeerder bij Strevon krijgt op alle vlakken begeleiding. Jasper licht toe: ‘’Ik heb ervaren dat alle collega’s belang zagen bij mijn vraagstuk en dit zorgde voor veel betrokkenheid. Dit uitte zich vooral in de interesse voor mijn project en dat collega’s direct met mijn opdrachten of adviezen aan de slag gingen. Die serieuze interesse is mij echt bijgebleven.’’ En dit klopt. Serieus geïnteresseerd zijn we bij Strevon altijd. In jou als mens en in jouw opdracht.


Strevon: meer dan alleen een stage

We streven ernaar om, naast hard te werken, leuke dingen met elkaar te doen. Jasper zegt hierover: ‘’Het grappigste dat ik heb meegemaakt was de eerste vrijdagmiddagborrel. Strevon had toen nog geen voordeur sticker en die hebben we toen ‘’nauwkeurig’’ opgeplakt. Dat was een geestig moment.’’ We lachen om zijn opmerking, want je begrijpt waarschijnlijk dat die nauwkeurigheid wat verder te zoeken was na een paar drankjes. Een leuke avond was het wel!

En dan: het diploma

Met trots behaalt Jasper zijn diploma voor de opleiding Innovatieve Bedrijfskunde, wat een mooie beloning is na zijn harde werk tijdens de afstudeerstage. Hij besluit zijn passie voor data verder te gaan ontdekken en kiest voor een traineeship als Business Intelligence Consultant bij een grote organisatie, gespecialiseerd in data. Namens het Strevon team wensen we Jasper een succesvolle carrière toe. Heeft zijn verhaal je geïnspireerd en wil je ook komen afstuderen bij ons? Kijk dan op deze pagina voor de recente vacatures of neem contact op met Linde. Tot snel!


Over de schrijver
Als Recruiter ben ik dagelijks op zoek naar het beste talent voor onze uitdagende vacatures. Van stages, tot uiteenlopende functies op onze marketing, sales en recruitment afdeling. Wordt jij onze nieuwe collega? Neem contact met mij op via: 030-2274217 of mail naar [email protected].
Reactie plaatsen