Van stagiair naar parttime marketeer: ontmoet Wim
14 november 2022 

Van stagiair naar parttime marketeer: ontmoet Wim

Bij Strevon maken we regelmatig kennis met jong talent. Ook Wim valt onder deze categorie: hij is 19 jaar oud en is hard onderweg om zijn carrière in de commerciële wereld te starten. Toen hij in 2021 aan zijn eerste stage bij Strevon begon, had het bedrijf slechts vier medewerkers. Wim is dus één van Strevons eerste werknemers en heeft de groei van dichtbij mogen meemaken. Nadat hij zijn eerste stage succesvol afrondde, bleef hij voor Strevon werken als parttime medewerker. Ook toen hij een uitstapje maakte naar een ander bedrijf voor zijn tweede stage, wist ‘ie niet hoe snel hij terug wilde komen! Hij rondt nu zijn derde stage bij Strevon af en gaat vol enthousiasme verder met zijn baan als parttime marketeer. ‘’Ik ga nu weer naar school, maar blijf nog lekker doorwerken voor Strevon!’’

Ben je benieuwd naar zijn verhaal? Je leest het hier.

Wims eerste stage: de start van iets moois

Toen Wim een studiekeuze moest maken en hij totaal niet wist wat hij wilde, koos hij voor de opleiding Junior Accountmanager aan het Hoornbeeck College in Amersfoort. Een brede studie waar je veel mee kan. Hij vertelt: ‘’De commerciële richting vond ik altijd al interessant. Strevon kwam op mijn pad toen ik in 2021 een stage zocht. Een klein bedrijf met grote plannen. Ik heb toen 10 weken stagegelopen, waarvan 5 weken bij marketing en 5 weken bij sales. Zo kreeg ik de ruimte om te kijken wat ik het leukst vond.’’ Na zijn eerste stage gaat Wim parttime aan de slag op de marketingafdeling, waar hij zich bezighoudt met het publiceren van SEO-artikelen en het optimaliseren van websitepagina’s. Zijn loopbaan bij Strevon wordt tijdelijk onderbroken door een andere stage, maar wanneer hij op zoek gaat naar een derde stage, weet Wim direct welk bedrijf hij hiervoor wil benaderen: Strevon! 

"Ik zou het fanatiek strijden op de tafeltennistafel voor geen goud willen missen en ik draag graag bij aan de groei van het bedrijf."

Tafeltennisen bij Strevon - ontmoet Wim

Talloze redenen om opnieuw stage te lopen bij Strevon

Nederland kent in deze krappe arbeidsmarkt een breed scala aan stagemogelijkheden. Waarom koos Wim dan toch voor een tweede stage bij Strevon? Hij antwoordt: ‘’Wat ik fijn vind aan werken bij Strevon is dat ik maximale begeleiding krijg. Er wordt echt in je geïnvesteerd. Toen ik bijvoorbeeld veel moest bellen, heb ik een speciale beltraining gekregen.’’ Maar het is niet alleen de begeleiding die hem over de streep trok, ook de cultuur sprak hem aan. ‘’Ik heb verschillende fases van dit bedrijf mogen meemaken, omdat ik hier al in zo’n vroeg stadium ben begonnen. We zijn enorm gegroeid en dat komt mede doordat er echt naar iedereens ideeën wordt geluisterd. Je mag deze vervolgens ook zelf uitvoeren! Er is ruimte om fouten te maken en je krijgt nuttige feedback’’ vertelt Wim. 

Tot slot kenmerkt Strevon zich ook door gezelligheid. ‘’Bij Strevon wordt er hard gewerkt maar het onderlinge contact met collega’s en de teamuitjes zijn ook prettig. We hebben regelmatig goede gesprekken tijdens het wandelen en iedere vrijdagmiddag hebben we een borrel. Onze werkgevers zijn jong en betrokken, dus je werkt echt met iedereen op één lijn. Dat tref je niet snel bij andere bedrijven.’’

12 weken meewerken in het marketingteam

Met een goed gevoel rondt Wim zijn tweede stage bij Strevon af. ‘’Ik wist dat ik marketing wilde doen en geen sales. Ik vind het leuk om met mensen bezig te zijn, maar ik ben van nature geen verkoper. Bij marketing ben je met mensen bezig en je hebt de technische kant, dus vandaar mijn keuze voor dit vak’’ vertelt Wim. Hij heeft 12 weken meegewerkt in het marketingteam, dat naast Wim bestaat uit drie mensen. Iedereen werkt vanuit zijn eigen discipline en zo is de afdeling opgesplitst in content marketing, performance marketing en automatisering en processen. ‘’Ik heb me tijdens de stage vooral beziggehouden met SEO, waarbij ik me heb gericht op het creëren van een kennisbank op de website. Daarbij werkte ik nauw samen met de content marketeer Fabiënne.’’ 

Ondanks dat zijn stage gericht was op content, besluit Wim dat zijn interesse aan de performance kant ligt. Hij licht toe: ‘’Het technische gedeelte ligt mij goed. Ik heb tijdens mijn stage veel dingen bekeken en ontdekt, en heb me echt goed kunnen verdiepen in het technische gedeelte van marketing.’’

Stage lopen bij Strevon: werken in een groeiende startup

Van stagiair naar parttime medewerker

Na een succesvolle stage krijgt Wim een parttime baan aangeboden bij Strevon. Deze kans grijpt hij met beide handen aan. ‘’Ik geloof dat we bij Strevon met iets heel unieks bezig zijn. Ik ben ervan overtuigd dat alle collega’s die hier werken of gewerkt hebben, ook zullen zeggen dat er in je wordt geïnvesteerd en dat er ruimte is voor je persoonlijke ontwikkeling. Het is hier gewoon echt leuk en we hebben een heldere toekomstvisie.’’ Wat hij vanuit zijn stage meeneemt naar zijn nieuwe functie? ‘’Bij Strevon wordt maximaal geautomatiseerd en dat is iets waar ik zelf ook in geloof. Ook het constant verbeteren en het erkennen en benutten van anderen hun kwaliteiten en expertise neem ik mee. Het is soms beter om iets niet zelf op te pakken wanneer het je veel tijd kost, maar juist beroep te doen op de expertise van anderen.’’ En hiermee slaat Wim de spijker op zijn kop, want bij Strevon geloven we inderdaad in het benutten van onze kwaliteiten. Je kunt nu eenmaal niet alles alleen en daarvoor hebben we elkaar nodig. Zo groeien we samen!

Stage lopen bij Strevon: werken in een groeiende startup

Ook op zoek naar een stage of baan in een jong bedrijf?

Strevon verwelkomt Wim nu als medewerker in het marketingteam. Ben jij ook op zoek naar een stage of een nieuwe baan richting marketing en/of sales? Dan heeft Strevon wellicht ook voor jou een geschikte functie. Met een knipoog wil Wim je nog meegeven: ‘’Je bent gek als je het niet doet.’’ En hier kunnen wij het natuurlijk alleen maar eens zijn. Strevon is een start-up met een sterke toekomstvisie, een gezellig team en veel ruimte om jezelf te ontwikkelen. Is je interesse gewekt? Dan hopen we je snel te spreken!

Over de schrijver
Als Recruiter ben ik dagelijks op zoek naar het beste talent voor onze uitdagende vacatures. Van stages, tot uiteenlopende functies op onze marketing, sales en recruitment afdeling. Wordt jij onze nieuwe collega? Neem contact met mij op via: 030-2274217 of mail naar [email protected].
Reactie plaatsen